Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους νέους που θα κάνουν τη διαφορά αύριο

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, το οποίο εδώ και περισσότερα από εφτά χρόνια συνεισφέρει στη μείωση της ανεργίας και ενισχύει την απασχολησιμότητα των νέων επιστημόνων στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα εργασιακής κατάρτισης που χορηγεί η EuroLife έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων αποφοίτων, αφού 655 έχουν κάνει ήδη αίτηση συμμετοχής στις δράσεις του. Από αυτούς, 63 επιλέγηκαν κατόπιν συνεντεύξεων από ανεξάρτητη επιτροπή και συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Πέραν από τους μισούς έχουν εργοδοτηθεί μετά το πέρας του προγράμματος, το 25% συνέχισαν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ οι υπόλοιποι προχώρησαν στη δημιουργία δικών τους χώρων εργασίας, εφαρμόζοντας τις αρχές της νεανικής επιχειρηματικότητας, που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς όλων των σύγχρονων προγραμμάτων επαγγελματικής εμπειρίας.

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, σε ταξίδια στο εξωτερικό με στόχο τη δικτύωση και την ενημέρωση,  εκπροσωπούν την Κύπρο σε φόρα της Ευρώπης, προωθούν τα δικά τους ερευνητικά ενδιαφέροντα με την υλοποίηση εξειδικευμένων έργων και άλλα πολλά..

Το πρόγραμμα ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ υποστηρίζεται από περισσότερους από 50 φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της Κύπρου και του εξωτερικού. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης προωθούν τις δράσεις του προγράμματος. Κάθε χρόνο ο κύκλος των υποστηρικτών μεγαλώνει! 

«Πιστεύω ότι οι νέοι της χώρας μας σήμερα διαθέτουν όνειρα και στόχους και μάλιστα έχουν και τις κατάλληλες γνώσεις και το υπόβαθρο για να πετύχουν. Αυτό που λείπει για να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα επιθυμούν είναι τα κατάλληλα μέσα. Και αυτά είναι που προσφέρει ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, μέσα από την εργασιακή εμπειρία, έρευνα και κατάρτιση. Η ανταπόκριση που έχει το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα μεγάλη και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι με ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα ώστε να βοηθήσουμε τους νέους επιστήμονες να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και να αυτό-αναπτυχθούν», τόνισε η Άρτεμις Παντελίδου, Γενική Διευθύντρια της EuroLife.

Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ήδη αναγνωρίζεται από την αγορά εργασίας ως πιστοποίηση εργασιακής εμπειρίας υψηλών προδιαγραφών.  Η ενθουσιώδης συμμετοχή των άνεργων πτυχιούχων μας, είναι ενδεικτικό της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στον τόπο για τέτοιες ευκαιρίες ένταξης στην αγορά εργασίας των νέων μας. Είναι τεράστιο το ανθρώπινο δυναμικό μας, που παραμένει  ανενεργό.

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ συνεχίζει να στηρίζει τους νέους του τόπου μας με ουσιαστικές και καινοτόμες παρεμβάσεις. Η μακροχρόνια συνεργασία με την EuroLife για την υλοποίηση του Προγράμματος  Εργασιακής Εμπειρίας ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ αποτελεί πετυχημένο παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης.