Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για παραλία

 

Η νέα τάση στη γυμναστική είναι στην παραλία. Επίκαιρη όσο ποτέ και λειτουργική στο μέγιστο! Πολλοί λάτρεις της άθλησης στο εξωτερικό την προτιμούν. Καιρός να την υιοθετήσετε κι εσείς. Αυτό που χρειάζεστε είναι να βρείτε την αγαπημένη σας παραλία και είστε έτοιμοι.

H άσκηση μέσα στο νερό αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για την μυϊκή σας ενδυνάμωση. Το μυστικό είναι η μαλακή άμμος και η αντίσταση του νερού, που λειτουργεί ως όργανο γυμναστικής και αποτελεί μια ολοκληρωμένη προπόνηση. Ξεκινήστε με ένα καλό ζέσταμα στην άμμο και έπειτα ξεκινήστε με τις εξής πολύ καλές ασκήσεις.

SPRINT

O βασιλιάς των ασκήσεων. Τα σπριντ ενεργοποιούν κάθε μυϊκή ίνα στο σώμα!Αυξάνουν τον μεταβολισμό και καίμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Για να θεωρηθεί όμως σπριντ σημαίνει ότι η μέγιστη διάρκεια τού δεν πρέπει να ξεπερνά περίπου 15-25 δευτερόλεπτα σε διάρκεια (αυτό εξαρτάται από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε) με την προϋπόθεση ότι τρέχουμε στο 90-100% της μέγιστης ταχύτητάς μας για να θεωρηθεί ότι είναι σπριντ. Προσοχή, όμως! Τα σπριντ δεν είναι για όλους! Αν δεν είμαστε σε μια καλή φυσική κατάσταση, καλύτερα να τα αποφύγουμε και να εφαρμόσουμε το γρήγορο τροχάδην που είναι εξίσου ευεργετικό.

PUSHUPS

Τα push ups μπορούν να γίνουν παντού. Είναι η καλύτερη άσκηση κυρίως για τον άνω κορμό με μόνο εξοπλισμό το σώμα μας. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές για να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας αναλόγως του επιπέδου στο οποίο βρίσκεστε.

KNEETUCKJUMPS

Αναπηδήσεις μέσα στο νερό ανεβάζοντας ψηλά τα γόνατα σε κάθε άλμα. Μία αρκετά δύσκολη άσκηση που γυμνάζει κυρίως τα πόδια και τον κορμό.

HIGHKNEES

Επιτόπιο τροχάδην ανεβάζοντας ψηλά τα γόνατα και μέσα στο νερό, το οποίο πρέπει να μάς καλύπτει τουλάχιστον μέχρι το στήθος. Ακόμη μία πάρα πολύ καλή άσκηση η οποία γυμνάζει όλο το σώμα και αυξάνει την αντοχή.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Και τέλος, μιας και βρισκόμαστε στην παραλία, το κολύμπι επιβάλλεται. Το κολύμπι είναι εξίσου πολύ ευεργετικό και έχει πολλά οφέλη. Εκτός του ότι γυμνάζει όλους τους μυς στο σώμα, επίσης είναι πολύ καλό για ενεργητική αποθεραπεία μετά από έντονη άσκηση. Βοηθάει στην απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος από τον μυ και στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος μετά από έντονη σωματική άσκηση.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!

Είναι καλοκαίρι και ο ήλιος καίει. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό. Απαραίτητο να πάρετε μαζί σας καπελάκι και αντηλιακό, αν και μία ελαφριά μπλούζα θα ήταν ό,τι καλύτερο κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Επίσης, να ενυδατώνεστε όσο πιο συχνά μπορείτε με νερό ή άλλα δροσερά ροφήματα! Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με μέση, γόνατα, ώμους ή οτιδήποτε άλλο, συμβουλευτείτε πρώτα τον ορθοπαιδικό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε άσκηση.

 

Οι δράσεις εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που στηρίζει ενέργειες και προγράμματα γύρω από την υγιεινή διατροφή, την άσκηση, την υγεία και  το περιβάλλον. 

Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!

 

πηγή: Beautiful People