5 Ασκήσεις Γυμναστικής για το σπίτι

Μην αφήσετε το βαρυφορτωμένο σας πρόγραμμα να σας αφήσει πίσω από τη γυμναστική. Άλλωστε, άσκηση και υγεία πάνε μαζί. Ο personal trainer Αντώνης Ιωσήφ, μας παρουσιάζει πέντε σούπερ ασκήσεις που μπορούν να μάς κρατήσουν, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, τόσο σε φόρμα όσο και υγιείς.

 

THE BURPEE

Μια άσκηση που αυξάνει απίστευτα τον μεταβολισμό, γυμνάζει όλο το σώμα συνδυάζοντας τη στάση σανίδας (plank), κάμψη στήθους και άλμα από ημικάθισμα, αποτελώντας μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις σωματικού βάρους.

 

THE PUSH UP

Οι κάμψεις είναι μια φαινομενικά απλή άσκηση που όχι μόνο χτίζει δύναμη και μπορεί να δώσει τη γράμμωση στους ώμους, το στήθος και τους τρικέφαλους αλλά, αν εκτελεστεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια πρόκληση για την εκγύμναση του κορμού.

 

THE PULL UP
Ίσως δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση για το άνω μέρος του σώματος από τις έλξεις. Αυτή η άσκηση αναπτύσσει δύναμη σε χέρια, πλάτη και κορμό όπως καμιά άλλη άσκηση. Ωστόσο, το να βρείτε μια θέση για να κάνετε έλξεις μπορεί να είναι προκλητικό και παράλληλα δύσκολο εάν δεν έχετε αρκετή δύναμη στο άνω μέρος του σώματός σας για να εκτελέσετε την άσκηση.

 

THE SQUAT
Μια από τις πιο βασικές και θεμελιώδεις ασκήσεις του ανθρωπίνου σώματος, τα καθίσματα (squat) προσφέρουν τεράστια αποτελέσματα για όλο το κάτω μέρος του σώματος. Τα καθίσματα δεν απαιτούν τίποτα παρά μόνο το σωματικό σας βάρος και λίγο κίνητρο, καθιστώντας τα ιδανικά όταν έχετε περιορισμένο χρόνο, χωρίς μηχανήματα–βάρη και χώρο. Μπορείτε να τροποποιήσετε και να προσαρμόσετε τα καθίσματα ανάλογα με την προπόνηση που κάνετε παίζοντας με τον ρυθμό εκτέλεσης,
προσθέτοντας άλμα ή κάθισμα στο ένα πόδι.

 

PLANK

Μια από τις πιο βασικές αλλά ταυτόχρονα υποτιμημένη άσκηση σωματικού βάρους. Η άσκηση αυτή εμπλέκει πραγματικά όλους τους μυς τους σώματος και πρέπει να προβλέπει τη βάση για την functional and strength προπόνησή σας.

 

Οι δράσεις εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που στηρίζει ενέργειες και προγράμματα γύρω από την υγιεινή διατροφή, την άσκηση, την υγεία και  το περιβάλλον. 

Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!

 

πηγή: Beautiful People