Με υπομονή ξεπερνάμε τα εμπόδια

Θυμηθείτε, η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και το «Το δέντρο που μεγαλώνει αργά φέρει τον καλύτερο καρπό».

Η υπομονή είναι η σκληρότερη αρετή για να διατηρηθεί, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για γυμναστήριο και εκπαίδευση. Όταν έρχεται η απογοήτευση επειδή δεν έχουμε ορατά αποτελέσματα ακόμα και μετά από μήνες, και αυξάνεται η επιθυμία να εγκαταλείψουμε, αναπόφευκτα και το κίνητρο πλέον χάνεται.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η πιο επιστημονική μέθοδος άσκησης γυμναστικής είναι μια διαδικασία που ονομάζεται «προοδευτική υπερφόρτωση». Ο οργανισμός μετά από ώρες εργασίας σε ένα συγκεκριμένο σχήμα γυμναστικής γίνεται πλήρως προσαρμοσμένος στη συγκεκριμένη διαδικασία και κάθε απόκλιση από αυτό δεν ενθαρρύνεται καθόλου. Αυτό καταστρέφει τον μύθο περί σύγχυσης μυών καθώς η ίδια η αποτελεσματικότητά του αμφισβητείται. Η «σύγχυση των μυών» προβάλλει την ιδέα ότι η αλλαγή της διαδικασίας προπόνησης κάθε μέρα εγγυάται γρηγορότερα και πιο ορατά αποτελέσματα. Ενώ μπορεί να λειτουργήσει για εκείνους που μόλις ξεκινούν σε μια ρουτίνα προπόνησης επειδή περιλαμβάνει μια ποικιλία προγραμμάτων προπόνησης και το σώμα αμφισβητείται καθημερινά, όμως δεν είναι μια διαδικασία που προτείνεται σε πιο έμπειρους εκπαιδευομένους.

Η ιδέα είναι να αποφασίσετε για το πρόγραμμα προπόνησης και να επιμείνετε σε αυτό.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που απειλεί κάθε άτομο που ασχολείται με τη μυϊκή ανάπτυξη του σώματός του είναι το περιβόητο πρόβλημα στεροειδών. Σε αντίθεση με τη διαδικασία που αναφέρθηκε προηγουμένως, τα στεροειδή σας δίνουν την εξαιρετική έκρηξη των μυών και την ορατή αλλαγή στη δομή του σώματος, με το κόστος τεράστιας βλάβης του σώματος που συχνά δεν μπορεί να επανορθωθεί και εμφανίζεται με τη μορφή της στειρότητας ή του καρκίνου. Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να αναπτυχθεί ένας εθισμός σε αυτούς που κάνουν χρήση αναβολικών, ο οποίος μπορεί

να θεραπευτεί όπως οποιοσδήποτε άλλος εθισμός. Ο τεράστιος κίνδυνος και οι αναπόφευκτες παρενέργειες είναι ο λόγος για τον οποίο οποιοσδήποτε με σωστό μυαλό πρέπει να αποφύγει να πάρει

την εύκολη διέξοδο. Επίσης τα φυσικά προϊόντα έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μακροπρόθεσμα από τα συνθετικά χωρίς να προκαλούν παρενέργειες.

Η υπομονή είναι το κλειδί για την υπέρβαση των εμποδίων, όχι μόνο στη ζωή, αλλά και στο προπονητικό σας πρόγραμμα και στο γυμναστήριό σας ή στην καθημερινότητά σας. Η σύγχυση της υπομονής με μια δικαιολογία για την αναβολή προφανώς δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Φυσικά, στον κόσμο μας σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατο να αφιερώσουμε ένα τεράστιο κομμάτι του χρόνου μας στην προπόνηση. Οι περισσότεροι θα ικανοποιούνταν μόνο με μια ώρα τρέξιμο ή με λίγα σετ μερικών ασκήσεων για να κρατήσουν τους μυς ενεργούς και να απομακρύνουν το λίπος. Ωστόσο, εκείνοι που λατρεύουν τα σώματά τους και επιθυμούν να διατηρήσουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση πρέπει σίγουρα να συνεχίσουν, διότι, τελικά, στον κόσμο σήμερα, μόνο οι παθιασμένοι και οι επίμονοι

επιβιώνουν. Πόσοι μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν ακόμη και μετά όταν η προπόνησή τους δεν τούς παρέχει το πλεονέκτημα του στιγμιαίου μετασχηματισμού;

Καμία θεραπευτική αγωγή δεν θα σάς δώσει άμεσα αποτελέσματα που μόνο η επιμονή και το γυμναστήριο μπορούν να προσφέρουν, όχι μια χειρουργική επέμβαση!

Υπομονή, ενώ η εκπαίδευση είναι μια αρετή που κάθε λάτρης τηςνγυμναστικής πρέπει να εμπεδώσει. Όταν πρόκειται για το σώμα σας, δεν μπορεί να υπάρξει σύντομος δρόμος. Η επιβίωση επιβραβεύεται. Μιλήστε με έναν καταρτισμένο εκπαιδευτή με μια ιδέα για το τι πρέπει να γίνει και το πώς να το εφαρμόσετε. Περιμένετε γι’ αυτό, ακόμα και αν χρειάζονται πολλοί μήνες επειδή μια ωραία μέρα θα ξυπνήσετε και θα νιώσετε το καλύτερο για τον εαυτό σας.

Καλή τύχη!

 

Οι δράσεις εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που στηρίζει ενέργειες και προγράμματα γύρω από την υγιεινή διατροφή, την άσκηση, την υγεία και  το περιβάλλον. 

Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!

 

 

 

 

πηγή: Beautiful People