Eurolife: Πρώτο ρόλο στην τεχνολογία

Συνέντευξη Αβραάμ Πεκρής, Γενικός Διευθυντής EuroLife

 

Ποιες θα είναι οι μεγάλες τάσεις και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ασφαλιστική βιομηχανία τα επόμενα χρόνια;

Η ασφαλιστική βιομηχανία διεθνώς, επηρεάζεται σημαντικά επί του παρόντος και θα συνεχίσει να επηρεάζεται τα επόμενα χρόνια από την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη. Οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες αναγκάζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσαρμόσουν και να αλλάξουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους για να μπορέσουν έτσι να παραμείνουν  ανταγωνιστικές.

Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην βιομηχανία μας όπως για παράδειγμα: να προσδιορίσει καλύτερα της ανάγκες του πελάτη, να εξατομικεύσει την εμπειρία του, να διαχειριστεί καλύτερα τους κινδύνους και να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες μιας Εταιρείας.

Συνάμα με την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας όμως υπάρχουν και αρκετές προκλήσεις σε τοπικό επίπεδο που προκαλούν μια σειρά από συνέπειες για την βιομηχανία μας όπως για παράδειγμα η δημογραφική γήρανση, η επίδραση της οποίας στην ιδιωτική σύνταξη θα αποτελέσει μια αδήριτη πραγματικότητα για χιλιάδες συμπολίτες μας στο άμεσο μέλλον.  Η πλήρης εφαρμογή του νέου συστήματος υγείας επίσης φέρνει σημαντικές αλλαγές και ανάλογο αντίκτυπο στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Στόχος μας σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, να διατηρήσουμε και να ενισχύουμε την σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε κτίσει με τους πελάτες μας εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την εταιρεία σας μέσα στα επόμενα χρόνια;

Η διαχρονική καινοτομία της εταιρείας είναι η δυνατή της σχέση με τον πελάτη.  Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παραμείνουμε δίπλα στον πελάτη μας και να του προσφέρουμε σιγουριά και εξασφάλιση.

Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε εντάξει στην Εταιρεία μας ένα δυναμικό πλάνο βελτιώσεων με σκοπό να είμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Το πλάνο αυτό  περιλαμβάνει ενέργειες όπως ο συνεχής τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός, η ανάπτυξη νέων καινοτόμων ασφαλιστικών λύσεων καθώς επίσης και η διαρκής εξέλιξη και ανάπτυξη των ασφαλιστικών μας συμβούλων.

Παράλληλα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην βιομηχανία μας, τις τάσεις και τις νέες ανάγκες τις αγοράς και προσαρμόζουμε τις λύσεις που προσφέρουμε στους πελάτες μας, όπως εξάλλου πρέπει να κάνει κάθε οργανισμός που θέλει να ηγείται μιας βιομηχανίας.

 

Σε ποιο τομέα σήμερα πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε πιο αποτελεσματικά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας; 

Αναμφίβολα ο τομέας των συντάξεων θα ταλανίσει τον κύπριο πολίτη στο άμεσο μέλλον καθώς προκύπτει σημαντικό πρόβλημα με την επάρκεια των συνταξιοδοτικών παροχών κάτι το οποίο θα καταλήξει σε συνταξιούχους πολλαπλών ταχυτήτων.

Σήμερα αρκετές εταιρείες στην Κύπρο, ανεξαρτήτως μεγέθους, διατηρούν το δικό τους ταμείο προνοίας, με αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών μικρών ταμείων όπου η δυνατότητα εφαρμογής μιας σωστής επενδυτικής πολιτικής είναι πολύ περιορισμένη και τα έξοδα αρκετά ψηλά.

Με τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις στα ταμεία προνοίας, είναι φυσιολογικό να αυξηθεί περαιτέρω η ζήτηση συνταξιοδοτικών λύσεων με σωστή διαχείριση και διακυβέρνηση καθώς αναμένουμε ότι τα περισσότερα ταμεία προνοίας στην Κύπρο δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις απαιτήσεις.

Το Σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων EuroLife είναι αντίστοιχο ενός Ταμείου Προνοίας όσον αφορά τη φορολογική μεταχείριση και την προστασία, αλλά με περαιτέρω πλεονεκτήματα όπως ευελιξία στον εργοδότη και στον εργαζόμενο να διαμορφώσουν το Σχέδιο σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.

Επιλέγοντας τη EuroLife, η διακυβέρνηση και η ευθύνη της διαχείρισης ανατίθεται σε ειδικούς του κλάδου, που διαθέτουν μακροχρόνια τεχνογνωσία, εμπειρία, εξειδίκευση και επαγγελματισμό.

 

Τι σας κρατάει ξύπνιο τα βράδια; Ποια είναι η μεγαλύτερη σας επιχειρηματική ανησυχία; 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως για να είναι κανείς επιτυχημένος πρέπει να εργάζεται σκληρά και αποτελεσματικά. Προσωπικά δουλεύω αρκετές ώρες τις ημέρα όμως παράλληλα θεωρώ σημαντικό να κρατάω τις σωστές ισορροπίες μεταξύ τις επαγγελματικής και προσωπικής μου ζωής.

Η πιο σημαντική και μεγαλύτερη επαγγελματική μου ανησυχία είναι να μπορώ καθημερινά κάνω το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους μου αφού γνωρίζω πολύ καλά ότι το ανθρώπινο δυναμικό της EuroLife  είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας της.