3 λόγοι γιατί ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να εκπαιδεύεται

 

Σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών, η διαρκής, ουσιαστική εκπαίδευση αποτελεί το πλέον απαραίτητο «εργαλείο» επαγγελματικής εξέλιξης για κάθε άνθρωπο που σταδιοδρομεί. Σήμερα, το να μένεις αδιάφορος, ακίνητος, στατικός ή ανεκπαίδευτος είναι η τέλεια μορφή της επαγγελματικής «αυτοκτονίας».

Υπάρχουν τρεις πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους ένας ασφαλιστής οφείλει να εκπαιδεύεται συνεχώς:

  1. Ο σύγχρονος ασφαλιστικός σύμβουλος είναι ένας επιστήμονας στον τομέα του. Όπως κάθε επιστήμονας χρειάζεται να εμπλουτίζει, να ανανεώνει και να αναβαθμίζει τις γνώσεις του γύρω από την ειδίκευσή του.
  2. Παράλληλα, ο ασφαλιστικός σύμβουλος μοιάζει και με έναν αθλητή που πρέπει συνέχεια να διατηρεί τη φόρμα του. Να είναι προπονημένος και σε άριστη κατάσταση.   Η εκπαίδευση για τον ασφαλιστή είναι αυτό ακριβώς: ο καλύτερος τρόπος να βρίσκεται σε «φόρμα» πνευματική, ψυχική και πρακτική. Έτσι, θα κατέχει όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε να κάνει τη δουλειά του όλο και καλύτερα.
  3. Ο ασφαλιστής είναι ένας επαγγελματίας που στοχεύει στην άριστη εξυπηρέτηση και προστασία των συμφερόντων των πελατών του. Αυτό για να είναι εφικτό απαιτείται διαρκής προσπάθεια και αναβάθμιση του επιπέδου γνώσεών του.

Η δια βίου, ποικιλόμορφη εκπαίδευση που εφαρμόζεται στην πράξη έχει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στη ζωή του ασφαλιστή. Οδηγεί στην επιτυχία, την αριστεία και την προκοπή.  Το αντίθετό της οδηγεί στη μετριότητα και στην αποτυχία.

Με χαρά διαπιστώνω ότι η Eurolife εργάζεται σταθερά προς τη διαρκή εξέλιξη των ασφαλιστικών της συμβούλων. Δεν είναι μόνο το αναβαθμισμένο περιβάλλον, η ασφάλεια και οι υποδομές που παρέχει, αλλά κυρίως η μόνιμη εγρήγορση για να φέρνει τους ανθρώπους της σε επαφή με τις σύγχρονες εξελίξεις στην τεχνολογία και τον κλάδο. Αυτή είναι η συνταγή για μια εταιρεία που στοχεύει στην κορυφή.

Εξάλλου σήμερα οι μετριότητες είναι «αναλώσιμες».  Σε κάθε κρίση οι μετριότητες είναι εκείνοι που πέφτουν πρώτοι.  Όταν μιλάμε για μετριότητες εννοούμε μέτριες συμπεριφορές, μέτριες προσπάθειες και μέτριες επιδόσεις που είναι αποτέλεσμα μέτριων γνώσεων και εκπαίδευσης.

Αντίθετα, η συστηματική εκπαίδευση ανοίγει την πόρτα στην ευκαιρία, την επαγγελματική ευημερία και καταξίωση για τον ίδιο τον ασφαλιστικό σύμβουλο και για τους πελάτες του.

 

 

Άκης Αγγελάκης, LLM, SAC Dip.,  Authorized Trainer, Counselor, Business & Life Coach,  Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Εκδότης, Συγγραφέας.  Σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης